Hazelnootschuimtaart

Ingrediënten

+ -
print

Benodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Begin met eerst alle licht te branden in een oven van 175°C.
  2. Daarna de vliezen verwijderen en de noten grof breken.
  3. Houd enkele noten achter voor garnering.
  4. en 112,5 gram opkloppen in een vetvrije en schone kom.
  5. Bij voldoende stevigheid de noten en de overige 112,5 gram doorspatelen.
  6. Op bakpapier een rondje van 26 cm doorsnede tekenen (neem hiervoor een deksel van een grote pan bijvoorbeeld).
  7. Doe dit 2 keer.
  8. Vul deze gelijkmatig op met het eiwit mengsel zodat er 2 dikke plakken ontstaan.
  9. Bak ca. 60-75 minuten in een oven bij 150°C.
  10. De ene plaat helemaal bovenin en de andere helemaal onderin, zodat ze goed kunnen drogen.
  11. Maak ondertussen de .
  12. Kook als pudding, dus de met de helft van de aanmaken met de eierdooier en weinig , zodat er een glad papje geroerd kan worden.
  13. Resterende met andere helft , en opengesneden aan de kook brengen.
  14. Dit kooksel bij het papje roeren en al roerende even doorkoken.
  15. Resten van het stokje verwijderen, merg eruit schrapen en in room mengen en snel laten afkoelen.
  16. Voor de botercreme:
  17. de mengen met de en luchtig kloppen.
  18. Dan beetje bij beetje de afgekoelde erdoor kloppen.
  19. Schuimplakken na baktijd uit de oven halen en voorzichtig losmaken van het papier. 1 plak op een taartschaal leggen en besmeren met , andere plak er op zijn kop bovenop, zo dat de gladde onderkant boven ligt.
  20. Taart besmeren met en met slagroomspuit resterende met toefjes versieren op de taart.
  21. Achtergehouden er ter versiering op leggen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Hazelnootschuimtaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hazelnootschuimtaart
VariatieAantalGang
Hazelnootschuimtaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hazelnootschuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Om hem nog smakelijker te maken: 2 eetlepels oploskoffie aan de creme toevoegen, zodat je een lichte mokkacreme krijgt
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
419 kcal
20%5028 kcal
Vetten
31 g.
44%372 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
23 g.
26%276 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazelnootschuimtaart