Begin met eerst alle licht te branden in een oven van
175°C.
Daarna de vliezen verwijderen en de noten grof breken.
Houd enkele noten achter voor garnering.
en 112,5 gram opkloppen in een vetvrije en schone kom.
Bij voldoende stevigheid de noten en de overige 112,5 gram suiker(60 gram)(225 gram) doorspatelen.
Op bakpapier een rondje van 26 cm doorsnede tekenen (neem hiervoor een deksel van een grote pan bijvoorbeeld).
Doe dit 2 keer.
Vul deze gelijkmatig op met het eiwit mengsel zodat er 2 dikke plakken ontstaan.
Bak ca. 60-75 minuten in een oven bij 150°C.
De ene plaat helemaal bovenin en de andere helemaal onderin, zodat ze goed kunnen drogen.
Maak ondertussen de banketbakkersroom(375 gram).
Kook als pudding, dus de custardpoeder(24 gram) met de helft van de suiker(60 gram)(225 gram) aanmaken met de eierdooier en weinig melk(300 gram), zodat er een glad papje geroerd kan worden.
Resterende melk(300 gram) met andere helft suiker(60 gram)(225 gram), boter(15 gram)(250 gram) en opengesneden vanillestokje(1 stuk) aan de kook brengen.
Dit kooksel bij het papje roeren en al roerende even doorkoken.
Resten van het stokje verwijderen, merg eruit schrapen en in room mengen en snel laten afkoelen.
Voor de botercreme:
de boter(15 gram)(250 gram) mengen met de poedersuiker(50 gram) en luchtig kloppen.
Dan beetje bij beetje de afgekoelde banketbakkersroom(375 gram) erdoor kloppen.
Schuimplakken na baktijd uit de oven halen en voorzichtig losmaken van het papier. 1 plak op een taartschaal leggen en besmeren met botercreme(562.5 gram), andere plak er op zijn kop bovenop, zo dat de gladde onderkant boven ligt.
Taart besmeren met botercreme(562.5 gram) en met slagroomspuit resterende botercreme(562.5 gram) met toefjes versieren op de taart.
Achtergehouden hazelnoten(75 gram) er ter versiering op leggen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Hazelnootschuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Om hem nog smakelijker te maken: 2 eetlepels oploskoffie aan de creme toevoegen, zodat je een lichte mokkacreme krijgt
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.