Hazelnootschuimtaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de fijn (niet te fijn), er mogen best nog wel wat grove stukjes in zitten en rooster deze in de koekepan.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden C.
  3. en bak hem in 2 uur af.
  4. Klop de stijf en voeg telkens wat suiker (gewone suiker, 150 gram) toe.
  5. Klop het dan weer helemaal glad.
  6. Meng als laatste er de door.
  7. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en maak van het mengsel 2 grote rechthoeken a 4/5 centimeter hoog.
  8. Bak dit in 2 uur af in de oven.
  9. Maak als de schuimgedeeltes zijn afgekoeld, de vulling.
  10. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop dit met de door elkaar.
  11. Voeg dan op gevoel en smaak de toe.
  12. Begin met 4 eetlepels en dan lepel voor lepel, tot hij op smaak is.
  13. Spuit dit royaal op het een gedeelte van het schuim en leg de andere erbovenop.
  14. Spuit daar de rest van de creme op.
  15. Als laatste leg je er wat fijngemaakte pistachenoten op (ook dit weer niet te fijn).
  16. Er mogen ook hier wat grove stukken in zitten en als het lukt ook wat aan de zijkant.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Hazelnootschuimtaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hazelnootschuimtaart
VariatieAantalGang
Hazelnootschuimtaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten en pistachenootjes is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Hazelnootschuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Hij was keilekker en zag er proffessioneel uit. Nu mag ik hem op verzoek nog een keer maken voor mijn nichtje's verjaardag!
Marsja 9 oktober 2012
Ga het gauw een keer proberen, ben benieuwd!
Mirjam 11 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
282 kcal
14%2820 kcal
Vetten
12 g.
17%120 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%50 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%30 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%10 g.
Koolhydraten
15 g.
6%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazelnootschuimtaart