Hazelnootschuimtaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van joanne1818
- 2 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak de fijn (niet te fijn), er mogen best nog wel wat grove stukjes in zitten en rooster deze in de koekepan.
- Verwarm de oven voor op 140 graden C.
- en bak hem in 2 uur af.
- Klop de stijf en voeg telkens wat suiker (gewone suiker, 150 gram) toe.
- Klop het dan weer helemaal glad.
- Meng als laatste er de door.
- Leg op een bakplaat een vel bakpapier en maak van het mengsel 2 grote rechthoeken a 4/5 centimeter hoog.
- Bak dit in 2 uur af in de oven.
- Maak als de schuimgedeeltes zijn afgekoeld, de vulling.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop dit met de door elkaar.
- Voeg dan op gevoel en smaak de toe.
- Begin met 4 eetlepels en dan lepel voor lepel, tot hij op smaak is.
- Spuit dit royaal op het een gedeelte van het schuim en leg de andere erbovenop.
- Spuit daar de rest van de creme op.
- Als laatste leg je er wat fijngemaakte pistachenoten op (ook dit weer niet te fijn).
- Er mogen ook hier wat grove stukken in zitten en als het lukt ook wat aan de zijkant.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hazelnootschuimtaart41u15m
Variaties op Hazelnootschuimtaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hazelnootschuimtaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten en pistachenootjes is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Hazelnootschuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 282 kcal | 14% | 2820 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 50 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 30 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 10 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 150 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |