Hazelnoottaart met mangoroom en gehakte pistachenoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm van een doorsnede van 26 cm in en bestuif het met wat bloem.
  2. Klop wel de overtollige bloem uit de vorm.
  3. Klop daarna de samen met 150 mililiter en een snufje tot een luchtige creme.
  4. Klop vervolgens de er een voor een doorheen.
  5. Meng dan de hazelnoten, , en en roer het mengsel kort door het deeg.
  6. Strijk daarna het deeg egaal in de vorm.
  7. Bak de bodem ca. 35 minuten af in een voorverwarmde oven. (elektrisch 175 graden C/hete lucht 150 graden C/gas stand 2) Laat daarna de bodem op een rooster afkoelen.
  8. Laat de uitlekken in een zeef.
  9. Het sap heeft u niet meer nodig.
  10. Houd wel een stuk apart voor de garnering.
  11. Pureer de rest met een staafmixer.
  12. Haal de taartbodem voorzichtig uit de vorm en leg hem op een taartschaal.
  13. Klop de stijf met de slagroomversteviger, en 1 tot 2 eetlepels .
  14. Strijk de losjes over de bodem.
  15. Verdeel het mangomengsel over de taart.
  16. Strooi er de gehakte overheen.
  17. Verdeel tenslotte het overgebleven stuk over de taart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoot en pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
285 kcal
14%2280 kcal
Vetten
27 g.
38%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazelnoottaart met mangoroom en gehakte pistachenoten