Vet een springvorm van een doorsnede van 26 cm in en bestuif het met wat bloem.
Klop wel de overtollige bloem uit de vorm.
Klop daarna de samen met 150 mililiter suiker(150 gram) en een snufje zout(1 stuk) tot een luchtige creme.
Klop vervolgens de eieren(4) er een voor een doorheen.
Meng dan de hazelnoten, bakpoeder(1 theelepel), kaneel(2 theelepels) en nootmuskaat(0.5 theelepels) en roer het mengsel kort door het deeg.
Strijk daarna het deeg egaal in de vorm.
Bak de bodem ca. 35 minuten af in een voorverwarmde oven.
(elektrisch 175 graden C/hete lucht 150 graden C/gas stand 2)
Laat daarna de bodem op een rooster afkoelen.
Laat de mango(425 milliliter) uitlekken in een zeef.
Het sap heeft u niet meer nodig.
Houd wel een stuk mango(425 milliliter) apart voor de garnering.
Pureer de rest met een staafmixer.
Haal de taartbodem voorzichtig uit de vorm en leg hem op een taartschaal.
Klop de slagroom(400 milliliter) stijf met de slagroomversteviger, vanillesuiker(2 zakjes) en 1 tot 2 eetlepels suiker(150 gram).
Strijk de slagroom(400 milliliter) losjes over de bodem.
Verdeel het mangomengsel over de taart.
Strooi er de gehakte pistachenoten(1 eetlepel) overheen.
Verdeel tenslotte het overgebleven stuk mango(425 milliliter) over de taart.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
Suiker
suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoot en pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.