Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in en bestuif hem met bloem.
Klop de overige bloem uit de vorm.
Klop de en 150 mililiter suiker met een snufje zout(1 stuk) tot een luchtige crème.
Klop de eieren(4) er een voor een doorheen.
Meng de hazelnoten(200 gram), het bakpoeder(1 theelepel), de kaneel en de nootmuskaat(0.5 theelepels) en roer het mengsel kort door het deeg.
Strijk het deeg egaal in de vorm.
Bak de bodem ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
Laat de bodem op een rooster in de vorm afkoelen.
Laat de mango(425 milliliter) uitlekken in een zeef (het sap is niet meer nodig).
Houd een stuk mango(425 milliliter) apart vor de garnering.
Pureer de rest van de mango(425 milliliter) met een staafmixer.
Haal de taartbodem voorzichtig uit de vorm en leg hem op een taartschaal.
Klop de slagroom(400 milliliter) stijf met de slagroomversteviger, de vanillesuiker(2 zakjes) en 2 eetlepels suiker.
Strijk de slagroom(400 milliliter) losjes over de bodem.
Verdeel de mangopuree over de taart, strooi de gehakte pistachenoten(1 eetlepel) eroverheen, Verdeel het overgebleven stuk mango(425 milliliter) over de taart.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
Suiker
vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten en pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.