Hazenbout in dikke groentewijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De haas insmeren met en .
- Aanbakken in boter en .
- Voeg toe de , wortelen, de in plakjes gesneden , de , de en de .
- Even lekker mee bakken/pruttelen.
- Dan afblussen met de rode .
- Voeg ook de en de ander gekozen toe.
- Laat alles tegen de kook aan komen en laat de stoofpot lekker zo'n half uur stoven.
- Voeg dan de bouillon toe naar smaak, steeds proeven of de smaken juist zijn.
- Gebruik de bouillon in kleine scheutjes.
- Doe de boven op de hazenbout.
- Laat het gerecht 4 uur op een heel zacht pitje stoven.
Kook een halfuur voor het opdienen de worteltjes (gesneden in blokjes van 3 cm, de en de in stukjes van 1 cm in 15 minuten gaar.
Serveer de haas op een bord en schenk een paar juslepels van de dikke saus over de haas. - De rest van de saus in een kom doen.
- Van alle groentes per bord 3 stuks achter houden en gezamenlijk 15 minuten koken (dit is voor de opmaak van het bordje).
Schik de stukjes groenten (3 per soort) op het bordje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden, bakboter, groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 95 kcal | 4% | 380 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |