Hazenpeper
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van foodplayer
- 4 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Breng 1/4 liter rode aan de kook met de , kruidnagels, laurierblad en .
- Laat het geheel 30 minuten op laag vuur trekken.
- Snijd de wortel en in blokjes en de in boogjes van een 1 cm.
- Zeef de gekruide en gooi de kruiden weg.
- Voeg de rest van de toe en giet dit alles in een grote kom.
- Doe de gesneden groente en haasvlees er bij en laat het geheel een nacht intrekken.
Neem het haasvlees uit de marinade en dep het droog. (Bewaar wel de marinade en de groente). - Bestrooi het vlees met wat bloem en bak het in olie rondom bruin. (Na het bakken kruiden met peper en zout).
Flambeer het vlees met de en haal het uit de pan.
Bak de spekreepjes licht bruin, voeg er dan de snipperui aan toe en bak die dan op laag vuur tot hij glazig is. - Voeg er dan de aan toe en ontzuur die op laag vuur.
- Voeg de marinade met de groente er aan toe en schep het haasvlees er door.
- Laat dit alles 45 minuten op zacht vuur garen.
Breng het geheel op smaak met de , suikeren, peper en zout en bind het af met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hazenpeper42u
-
Recept
Hazenpeper455m
-
Recept
Hazenpeper41u50m
-
Recept
Hazenpeper42u45m
-
Recept
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook41u40m
Variaties op Hazenpeper
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hazenpeper | 4 | Wild |
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook | 1 | Wild |
Brabantse Hazenpeper | 1 | Wild |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en ontbijtkoek
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- bleekselderij en knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (4)
Hazenpeper heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 577 kcal | 28% | 2308 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |