Hazenpeper

Ingrediënten

+ -
print

Materialen: 4 eenpersoons gietijzeren pannetjes of ovenvaste schaaltjes

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met en peper.
    Verwarm 100 gram in een ruime braadpan en bak hierin de hazenbouten rondom lichtbruin.
    Bestuif de bouten met .
  2. Voeg het spek en toe, bak even en giet de erbij.
    Schep de , wortel en de waarin de gestoken zijn erdoor.
    Stoof zachtjes 1,5 uur met deksel op de pan.
    Schep de hazenbouten uit de pan, haal het vlees van het bot en verwijder de en .
    Doe het vlees terug in de pan met de , en .
    Stoof nog zachtjes 20-30 minuten.
    Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Bestrooi de hazenpeper met de peterselie en schep deze in de pannetjes.
    Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met .
    Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde kant boven.
    Plak de randen met wat vast om het schaaltje.
    Zet de potjes hazenpeper in het midden van de oven tot het brood lichtbruin is.
25
25
25

Variaties op Hazenpeper

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hazenpeper
VariatieAantalGang
Hazenpeper4Wild
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook1Wild
Brabantse Hazenpeper1Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en ontbijtkoek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, stroop, casinobrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
516 kcal
25%2064 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
18%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenpeper