Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook

Ingrediënten

+ -
print

Voor het garnituur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en snijd ze in plakjes.
  2. Pel de en snijd ze in ringen.
  3. Verhit het ganzenvet in een pan en braad het vlees hierin aan.
  4. Neem het vlees uit de pan en bak in hetzelfde braadvocht nu de wortel en de .
  5. Strooi de erover en roer de klontjes eruit.
  6. Laat hem bruin verkleuren, zet het vuur lager en voeg onder voortdurend roeren de azijn toe en de rode .
  7. Zorg dat er steeds een mooi glad papje ontstaat.
  8. Voeg de kruiden en het zout toe.
  9. Laat de vloeistof tot de helft inkoken.
  10. Leg het hazenvlees terug in de pan en voeg de toe.
  11. Het vlees moet helemaal onder staan.
  12. Laat het vlees met het deksel op de pan op een laag vuurtje in ca. 1 uur gaar sudderen.
  13. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  14. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid.
  15. Laat het niet te gaar worden, anders valt het in vezels uit elkaar.
  16. Bij een wat ouder dier kan de stooftijd oplopen tot 2 à 3 uur!
  17. Pel de en snijd ze doormidden.
  18. Smelt 20 gram boter in een brede koekenpan en laat hem klaren.
  19. Leg hierin de naast elkaar.
  20. Laat ze met de deksel op de pan langzaam zacht worden; ze worden vanzelf lichtbruin.
  21. Pel de knoflookteentjes, snijd ze doormidden en verwijder het bittere, groene gedeelte.
  22. Doe ze in een klein pannetje met een beetje koud water en breng aan de kook.
  23. Giet ze meteen af.
  24. Voeg 20 gram boter toe en de .
  25. Laat hierin de knoflook langzaam beetgaar en bruin worden.
  26. Schil de plakken en verwijder het klokhuis.
  27. Verhit 20 gram boter in een pan en bak de appelschijven aan beide zijden lichtbruin.
  28. Leg ze op een schaaltje en houdt ze tot het opdienen warm in de oven op 90˚C.
  29. Neem het vlees uit de saus met een schuimspaan.
  30. Zeef de saus en kook ze zonodig nog wat in.
  31. Breng op smaak met ev.
  32. nog wat zout en peper.
  33. Voeg de bessengelei toe en roer goed door.
  34. Doe een beetje saus bij het vlees en verwarm het nog even.
  35. Zorg dat de rest van de ingrediënten ook goed warm zijn.
  36. Schep het vlees in het midden van 4 voorverwarmde borden.
  37. Lepel een klein beetje saus erover en leg de appelschijven erop.
  38. Vul de holtes in de appelschijven met de opgewarmde vossenbessencompote.
  39. Leg de en de knoflookteentjes om en om rond het vlees.
  40. Lepel de saus er omheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
855 kcal
42%3420 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
128 g.
49%512 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook