Hazenpeper
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- en pellen en fijn snipperen.
- wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Haas bestrooien met en .
- In braadpan boter verhitten.
- ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Met schuimspaan op bord scheppen.
- In bakvet haas rondom bruin bakken.
- Met schuimspaan naast spekjes leggen.
- In bakvet en ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
- en fond toevoegen en aan de kook brengen.
- Stukken haas erin leggen.
- Spekjes, , laurier en toevoegen.
- Met deksel schuin op pan haas in ca. 2 uur zachtjes gaar stoven.
- Haas met schuimspaan in schaal leggen en warm houden Op hoog vuur vocht inkoken tot een dunne saus.
- Saus over haas schenken.
- Serveren met aardappelpuree en rode kool.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook41u40m
-
Recept
Hazenpeper455m
-
Recept
Hazenpeper41u15m
-
Recept
Hazenpeper42u
Variaties op Hazenpeper
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hazenpeper | 4 | Wild |
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook | 1 | Wild |
Brabantse Hazenpeper | 1 | Wild |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 138 kcal | 6% | 552 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |