Hazenrug in sinaasappelroom
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van marretje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- bruin laten worden
Hazenruggen rondom bruin bakken
Groenten en kruiden behalve laurier heel klein snijden
(als je een heel gladde saus wil, kan je het wat grover doen en dan later de jus zeven)
Spekjes mee laten bakken
Groenten en kruiden daarna even mee laten bakken
Zout/ Versgemalen erbij
en warme erbij, doorroeren en alles ongeveer 30 minuten laten stoven
Hazenruggen uit de pan nemen en warm houden
(Eventueel de saus zeven)
Sinaasappelrasp bijvoegen
aanlengen met scheutje room en al roerend toevoegen aan de jus. 5 minuten doorkoken
Sinaasappelsap vermengen met de bessengelei door de gebonden saus roeren en de rest van de room erbij doen.
Doorwarmen (NIET MEER KOKEN ANDERS GAAT HET SCHIFTEN)
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderie
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 637 kcal | 31% | 2548 kcal |
Vetten | 34 g. | 49% | 136 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |