Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
    Snijd de rode in reepjes.
  2. Hak de en de gember fijn.
    Schil de appels en snijd ze in blokjes.
    Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan.
    Stoof de en de rodekool aan.
    Voeg de appels, het sinaasappelsap, de specerijen en de veenbessenjam toe.
    Zet het deksel op de pan en laat de rode op laag vuur ten minste 1 uur garen.
    Schep het geheel af en toe om.
    Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Snijd de korsten van het brood en week het in water.
    Knijp het uit.
    Splits de .
    Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel.
    Kruid met en .
    Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel.
    Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.
    Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht.
    Kruid ze met en .
    Snij 2 rechthoeken van het .
    Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets.
    Rol op en duw aan.
    Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.
    Breng de rode op smaak met , en .
    Snijd de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rode en eventueel wat extra morieljes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
570 kcal
28%2280 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool