Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de rode in reepjes. - Hak de en de gember fijn.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan.
Stoof de en de rodekool aan.
Voeg de appels, het sinaasappelsap, de specerijen en de veenbessenjam toe.
Zet het deksel op de pan en laat de rode op laag vuur ten minste 1 uur garen.
Schep het geheel af en toe om.
Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de korsten van het brood en week het in water.
Knijp het uit.
Splits de .
Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel.
Kruid met en .
Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel.
Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.
Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht.
Kruid ze met en .
Snij 2 rechthoeken van het .
Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets.
Rol op en duw aan.
Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.
Breng de rode op smaak met , en .
Snijd de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rode en eventueel wat extra morieljes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze445m
-
Recept
Gebraden eend met rode kool41u50m
-
Recept
Hertenbiefstuk met rode kool en bosbessen43u
-
Recept
Salade van rode linzen met kalfstong en kalfswang en een pakketje van snijbiet42u5m
-
Recept
Wild konijn in rode wijnsaus41u30m
-
Recept
Everzwijn in rode wijnsaus44u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 570 kcal | 28% | 2280 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |