Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze
- Herkomst Belgie
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- 1 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Magnetron
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Heb je een 2de oven, verwarm deze dan voor op 90°C.
- Verhit 25 gram in de sauteuse.
- Zet het vuur laag, strooi de erover en roer de klontjes eruit met een houten lepel.
- Zet het vuur wat hoger en voeg beetje bij beetje de fond toe.
- Roer goed door totdat een smeuïge massa zonder klontjes ontstaat en voeg dan pas weer een scheutje fond toe.
- Voeg het toe en roer goed door.
- Zo ook de hoisin sauce, de red paste en de .
- Voeg de gedroogde paddenstoelen toe en laat de saus ca. 20 minuten garen op een laag vuurtje, deksel op de pan.
- Heb je het eekhoorntjesbrood vers kunnen krijgen, dan zijn 8 minuten voldoende.
- Verhit ondertussen 15 gram in een koekenpan.
- Bak hierin de hazenrugfilets snel bruin:
- ongeveer 1,5 minuut per zijde.
- Neem de filets uit de pan, leg ze op een voorverwarmd bord, bestrooi ze met een beetje en , dek ze af met aluminiumfolie en zet ze apart in de voorverwarmde oven bij 90°C om na te garen.
- Blus de braadjus af met een beetje water en voeg toe aan de saus.
- Vorm van de 4 bakjes en bak ze af in de oven bij 200°C gedurende 10 minuten.
- Maak de saus af door er een scheut Vecchia Romagna bij te doen.
- Goed doorroeren en even laten mee sudderen, zodat de alcohol kan verdampen.
- Eventueel wat en naar smaak toevoegen.
- Was de en snijd er 4 schijven zonder klokhuis vanaf.
- Leg deze schijven op 4 voorverwarmde borden.
- Plaats elk bord 30 seconden in de magnetron bij 750 Watt.
- Druppel een beetje op de appel en bestrooi licht met wat kaneelpoeder.
- Plaats op elk bord een bakje van .
- Vul de bakjes voor driekwart met de saus.
- Snijd de hazenrugfilets in schijfjes en doe deze in de bakjes van .
- Bedruip het geheel als laatste met een beetje saus en dien meteen op.
- Geef er een glas stevige rode wijn bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- curry past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 231 kcal | 11% | 924 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 11% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 8% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |