Hazepeper

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Diepe schaal

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
  2. Snijd de in blokjes van ca. 1/2 cm.
  3. Verhit de in een braadpan en bak de hazebouten zachtjes rondom bruin, schep ze uit de pan.
  4. Bak de spekblokjes en de uisnippers ca. 3 minuten in de hete braadboter en roer dan de en de erdoor.
  5. Roer de blokjes , de , , bouillon, , het pepertje en de er door en breng het geheel al roerende aan de kook.
  6. Leg de hazebouten terug in de pan en sudder ze afgedekt, heel zachtjes gaar in ca. 2,5 uur.
  7. Neem de hazebouten uit de pan en leg ze in een diepe schaal.
  8. Verwijder de kruidnagelen en het pepertje en breng het stoofvocht op smaak met en en roer, van het vuur af, de erdoor.
  9. Schep de saus over de hazebouten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Hazepeper

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hazepeper
VariatieAantalGang
Hazepeper met sjalotjes1Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • ontbijtkoek en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter, runderbouillon, provencaalse kruiden, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Hazepeper heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Echt een heerlijk recept! Ik heb het ontbijtspek vervangen door vette spek blokjes. En de yochurt heb ik weggelaten. Op het laatst op smaak gemaakt met appelstroop om het zure iets te verminderen. Een... Lees reactie
Ank 3 januari 2014
Haas op mediterrane wijze. Heerlijk, klasse. Een traktatie! Ook als je niet van haas houdt!
Ollie 23 mei 2013
Ik zal het zo klaar maken, als het goed gaat komt er nog een vervollig bericht.
Piet van Ham 15 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%808 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazepeper