Hazepeper
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 3 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Diepe schaal
Bereidingswijze
- Pel en snipper de .
- Snijd de in blokjes van ca. 1/2 cm.
- Verhit de in een braadpan en bak de hazebouten zachtjes rondom bruin, schep ze uit de pan.
- Bak de spekblokjes en de uisnippers ca. 3 minuten in de hete braadboter en roer dan de en de erdoor.
- Roer de blokjes , de , , bouillon, , het pepertje en de er door en breng het geheel al roerende aan de kook.
- Leg de hazebouten terug in de pan en sudder ze afgedekt, heel zachtjes gaar in ca. 2,5 uur.
- Neem de hazebouten uit de pan en leg ze in een diepe schaal.
- Verwijder de kruidnagelen en het pepertje en breng het stoofvocht op smaak met en en roer, van het vuur af, de erdoor.
- Schep de saus over de hazebouten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Hazepeper
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hazepeper met sjalotjes | 1 | Wild |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- ontbijtkoek en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter, runderbouillon, provencaalse kruiden, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Hazepeper heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 202 kcal | 10% | 808 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |