Heerlijke Boerenkool met worst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en pak een grote pan.
    Doe de aardappels in de pan en zorg dat ze net aan bedekt zijn met water.
  2. Doe de bij de aardappels en de worst bovenop de .

    Zet de pan op het vuur.
  3. Het duurt ongeveer 20 minuutjes voordat de aardappels en de gaar zijn.

    Na 15 minuten kunnen de worden gebakken.
  4. Zorg dat ze lekker knapperig zijn.

    Als de aardappels gaar zijn (check even door erin te prikken, zijn ze zacht dan zijn ze gaar), haal je de worst uit de pan.
  5. Giet de met de af en doe de er daarna bij.
  6. Je kunt de worst het beste in aluminiumfolie bewaren.

    Smelt een half pakje boter in dezelfde pan als je de in hebt gebakken.
  7. Doe de tenen knoflook (ontvelt) erbij en laat dit een beetje bakken.
  8. Zorg dat de boter niet aanbrandt.

    Stamp de aardappels, en de door elkaar.
    Als de aardappels te droog zijn, kun je er een klein scheutje doorheen doen.

    Zet de nog even terug op een laag vuurtje, jus in een kommetje en de worst op een plankje.

    Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
  • echte boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in echte boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • echte boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Heerlijke Boerenkool met worst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Helaas smaakte de boerenkool helemaal niet. Ik heb in een oud kookboek van mijn oma gekeken en daar staat een veel langere kooktijd. Ik geloof dat dit recept alleen voor voorgekookte boerenkool is en ... Lees reactie
Nina 16 maart 2014
En zonder spekjes?
Bananen 3 maart 2013
Een heel lekker gerechtje, we hebben er allemaal erg van gesmuld! Jammie!
Cindy 22 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
526 kcal
26%1052 kcal
Vetten
25 g.
36%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heerlijke Boerenkool met worst