Heldere kippensoep
- Herkomst Italie
- Categorie Soepen
- Kippensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ueni.
Maak de schoon en snijd het groene deel in stukken.
Snijd 2 in stukjes.
Haal het vel van de en spoel hem goed schoon onder de kraan.
Snijd de in 4 delen.
Zet dit op met 4 liter koud water tot het kookt.
Haal de uit het water en giet het kookwater weg. - Doe de weer in de pan en voeg de gesneden , , 1/2 gesnipperde , het kruidenbuiltje en de toe.
Verkruimel de erboven en voeg 2 liter vers water toe.
Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook.
Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2-3 uur (op een vlamverdeler) zachtjes trekken.
Snijd de rest van de in mooie dunne ringen en snijd ook de andere in mooie plakjes.
Neem de stukken uit de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Snijd het vlees in stukjes.
Breng de bouillon weer aan de kook en voeg het kippenvlees,
de , de preiringen, de wortelplakjes en de rest van de gesnipperde toe.
Kook de kippensoep in ± 10 minuten heel zachtjes gaar.
Breng de soep op smaak met , en .
Ook lekker om te maken
Variaties op Heldere kippensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Heldere kippensoep van hele soepkip | 1 | Soepen |
Heldere kippensoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in vermicelli
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 103 kcal | 5% | 824 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |