Heldere soep met gerookte kipfilet en bladerdeeg sterretjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van irispons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak de bouillon:
Winterwortel schoonmaken en in stukken snijden.
Ui in vieren snijden.
1 prei wassen en in stukken snijden.
1 prei wassen en in ringetjes snijden (garni).
Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
Gerookte kipfilet in smalle reepjes snijden (tegen uitserveren de kipreepjes in wat warme bouillon doen).
Bereiding:
Breng de bouillon met winterwortel, ui, prei (stukken)en kruiden aan de kook, laat dit 40 minuten zachtjes koken.
Bouillon zeven.
Breng de gezeefde bouillon met de wijn aan de kook.
Champignonplakjes en de prei toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen.
Volgende bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 º C.
Bakplaat(ten) bekleden met bakpapier.
Bladerdeeg plakje voor plakje behandelen, iets uitrollen als het nog niet helemaal ontdooid is en er dan gelijk sterretjes uit steken (als het bladerdeeg te slap geworden is kan je er niets meer uitsteken), en op bakplaat leggen• sterretjes met eigeel insmeren en er wat zout over strooien.
Afbakken in ca. 15 minuten.
Serveren:
Teepjes gerookte kipfilet over de warme diepe borden verdelen, hierover de soep.
Gehakte peterselie erover strooien en op het laatst 3 sterretjes in de soep.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon en bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 90 kcal | 4% | 1080 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |