Hemelse Modder
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van pearla
- 14 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Magnetron
- Pan
- Handmixer
Bereidingswijze
- repen; neem wel een goede kwaliteit c.
- q.
- merk b.v.
- Verkade.
- Gebruik geen nep- want dan wordt het helemaal niks en krijg je een kleffe troep.
- Je kan experimenteren met verhoudingen van b.v.
- meer dan puur of andersom, je kan geen witte gebruiken want dat is geen "echte" .
in stukjes breken en dan "au bain marie" (pan in de pan) de smelten. - Je kan dit ook in de magnetron doen, maar roer het dan wel af en toe om en let er wel goed op, dat de chocola niet verbrand!
- Niet stiekum van de snoepen anders kloppen de verhoudingen niet meer
scheiden, dit houdt in dat je het eigeel scheidt van de "witte" doorzichtige smurrie. - Doe dit heel heel secuur!!
- Er mag dus geen eigeel bij het eiwit zitten en als we zeggen geen dan bedoelen we ook geen dus ook niet een klein beetje.
- Anders mislukt alles, besteed hier dus de nodige tijd aan of vaak oefenen. .
Eiwit met toevoeging van wat suiker stijf kloppen met de handmixer.
Eierdooiers (eigeel) goed schuimig kloppen met wederom de handmixer.
De is netjes gesmolten en af blijven met de vingertjes, niet weer proberen ervan te snoepen.
Ondertussen even gezellig de kloppen, geen suiker toevoegen want de is al zoet genoeg.
Als de gesmolten is, deze langzaam bij de geklopte eidooiers gieten en ondertussen langzaam met de handmixer mengen. - Let op dat je dit rustig doet want de is heet en het eigeel koud.
- Als je alles ineens bij elkaar gooit dan mengt het niet en gaat het misschien shiften en ken je alles weggooien.
- Dus mixer op de langzaamste stand en rustig aan. .
Als de geklopte eierdooiers en de gesmolten goed onder elkaar is opgenomen, de handmixer uit en met een spatel het geklopte eiwit voorzichtig onder elkaar omscheppen tot het goed gemengd is.
Als het eiwit er in zit dan kan de erbij, wederom niet roeren maar scheppen zodat het allemaal enigszins luchtig wordt. - Daarna ongeveer 4 uur op laten stijven in de koelkast.
- Dan kan men het nog naar eigen keuze feestelijk garneren bv.
- met , hagelslag, geschaafde , kerstkransjes etc.
Eet smakelijk!!!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hemelse Modder420m
-
Recept
Hemelse modder415m
-
Recept
Hemelse Modder met een twist420m
-
Recept
Hemelse chocolade410m
-
Recept
Hemelse chocolade42u10m
Variaties op Hemelse Modder
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hemelse modder | 5 | Nagerechten |
Hemelse modder met rum | 1 | Nagerechten |
Hemelse Modder met een twist | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (14)
Hemelse Modder heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 82 kcal | 4% | 328 kcal |
Vetten | 4 g. | 7% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |