Ingrediënten

+ -
print

Cake:

Crème:

Gelei:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Bak de met en in 30-40 minuten op 180 graden celsius goudbruin.
  2. Wanneer de volledig is afgekoeld, uit de vorm halen en die in vier gelijke lagen snijden.
  3. Zorg ervoor dat de bovenste laag ook min of meer vlak is.

    Maak crème van de , die je het beste van tevoren uit de koelkast kunt halen zodat die zacht wordt, de , het en de of eventueel een fruitige essence.
  4. Besmeer twee lagen van de met de crème en leg er een niet-besmeerde laag bovenop.

    Schil een halve (bij voorkeur goed rijp) en pureer deze.
  5. Voeg dit toe aan het .
  6. Maak gelei door de gelatinebladeren even te weken en vervolgens te verwarmen in een steelpannetje op laag vuur, in het /perensap.
  7. Voeg een beetje toe naar smaak.

    Leg de twee dubbele cakehelften naast elkaar en giet de afgekoelde gelei er over uit.
  8. Afhankelijk van hoe warm de gelei nog is, kan je het het beste in twee of drie keer in kleine beetje over de cakes verdelen en met de bolle kant van een lepel uitsmeren.

    Zet de cakes in de koelkast en snijd ze in kleine petit fours wanneer ze goed gekoeld zijn.
  9. Garneer de stukjes met een heel dun appelschijfje (kan ook bijvoorbeeld in drieën gesneden en op elkaar gelegd) en/of schaafsel van witte chocola, of wit en puur.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker, vanillesuiker, basterdsuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en ei
  • roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, gelatine, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
388 kcal
19%4656 kcal
Vetten
24 g.
34%288 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
23%48 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
17%12 g.
Koolhydraten
50 g.
19%600 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Herfstige petit fours