Herfstkoek met walnoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem met een vel bakpapier en sluit de vorm. - Vet de rand in met boter.
Kneed met een mixer met deeghaken, of in een keukenmachine, van de boter, de , de , de en een snuf zout een samenhangend deeg. - Druk het deeg uit op de bodem van de vorm.
- Bestrooi de koekbodem met de en druk ze licht aan
Bak de koek in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm in een steelpan de met 1 eetlepel water. - Schenk de vloeibare jam door een zeef en strijk meteen over de warme koek.
- laat de notenkoek op een taartrooster afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kiwitaart met mascarpone en walnoten41u45m
-
Recept
Chocoladetaart met walnoten425m
-
Recept
Carrot cake volgens BBC maar dan zonder walnoten (voor 26 cm springvorm)41u15m
-
Recept
Walnoten-rozijnencake41u10m
-
Recept
Appel-perentaart met walnoten450m
-
Recept
Walnoten-appelcake met chocolade41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Herfstkoek met walnoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 352 kcal | 17% | 2112 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 23% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 17% | 6 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 138 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 102 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 18 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |