Herfstsalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsalades
- Bereiden
- Kookboek van sylviebuyk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de , verwijder de zaadlijst en snijd in de dunne parten.
- Leg de op een bakplaat voorzien van bakpapier en besprenkel met .
- Kruid vervolgens de met , en .
- Als de oven 200 graden is, grill je de een halfuur.
- Keer halvere de om.
- doe de vervolgens in een schaal en sluit met plastic folie af.
- Als de iets is afgekoeld, doe je hem in de koelkast.
- Ga vervolgens verder met de salade.
- Doe de al-gewassen in een grote schaal.
- Was de en de .
- Verwijder de zaadlijst van de en snijd deze in reepjes.
- Snijd de halve in de lengte en verwijder de zaadlijst met een theelepel, snijd daarna in schijfjes.
- Snijd de onder en bovenkant van de eraf en vervolgens de rest van de schil (door eerste stap te volgen, staat de stabiel op de snijplank).
- snijd vervolgens partjes tussen de vliesjes uit.
- Snijd nu de halve rode in ringen.
- Voeg de tot nu toe gesneden ingrediënten toe aan de .
- Bak nu de goudbruin.
- Terwijl de pitten afkoelen verkruimel je de boven de salade en daarna strooi je de pitten eroverheen.
- Bak vervolgens het volgens de instructies in de nog voorverwarmde oven af.
- Haal de uit de koelkast.
- Door het plastic folie kun je nu gemakkelijk de schil eraf trekken.
- Breek de in blokjes en drapeer ze over de salade.
- Maak vervolgens de salade af met de dressing.
- Yogjurtdressing smaakt er goed bij.
- Als het klaar is, laat je het afkoelen en serveer je het bij de salade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Herfstsalade420m
Variaties op Herfstsalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Herfstsalade | 2 | Bijgerechten |
Herfstsalade met champignons, ui en gerookte spekreepjes | 1 | Herfst |
Lauw-warme herfstsalade | 1 | Najaar |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 193 kcal | 9% | 772 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |