Vermaal de , laurier(1 stuk)(2 blaadjes), peperkorrels(10) en Spaanse peper(1 stuk)(1 stuk) voor de marinade van het hert in een vijzel.
Wrijf het mengsel op het vlees en laat de smaken (buiten de koelkast)
één uur trekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Doe intussen de ingrediënten voor de saus, behalve boter(30 gram)(20 gram), zout en peper(1 stuk), in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
Laat het vocht sudderen tot het ingekookt is tot 200 milliliter.
Zeef het mengsel en doe het vocht weer in de pan.
Voeg de boter(30 gram)(20 gram) toe en verwarm het vocht het vocht tot de boter(30 gram)(20 gram) smelt.
Breng op smaak met zout en peper(1 stuk).
Houd de saus warm en bereid het gebraad.
Verhit de olie en boter(30 gram)(20 gram) in een koekenpan.
Leg zodra de boter(30 gram)(20 gram) begint te schuimen het hertenvlees in de pan en bak het snel aan alle zijden bruin.
Zo blijven de sappen erin.
Leg het vlees dan in een ovenschaal en bak het dan ongeveer 10 minuten. (als het stuk vlees meer of minder dan 600 gram weegt, reken je 15 minuten per kilo voor roodgebakken vlees en 20 minuten per kilo voor rosé).
Het is van belang om het vlees nog eens even lang als het in de oven was te laten rusten, in folie gewikkeld om het warm te houden.
Snijd het vlees, leg het op een voorverwarmde schaal en bestrooi het met wat grof zeezout(1 stuk)(1 stuk).
Giet er wat saus over en geef de rest van de saus er in een kom bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.