Hertenbiefstuk met rode kool en bosbessen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in vier gelijke stukken.
    Maak de rode schoon en snijd deze in dunne reepjes.
    Maak de schoon en snijd deze in ringen.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Schil de en rasp deze fijn.
    Rasp de schil van de en pers deze uit.
    Hak de fijn.
    Hak de peterselie zeer fijn.
    Verwarm de oven voor op 170°C.
    Verhit de in een grote braadpan die ook ovenbestendig is.
    Braad de hertenbiefstukken hierin aan beide kanten goudbruin aan.
    Neem de braadpan van het vuur.
  2. Schep rodekool, uienringen en bessen in laagjes op de hertenbiefstukken.
    Bestrooi elk laagje met wat versgemalen zwarte peper.
    Verhit de in een pannetje en bak de gember hierin 2-3 minuten.
    Voeg de aalbessengelei toe en roer tot deze is opgelost.
    Neem de pan van het vuur en roer suiker, bouillon, en sinaasappelschil en -sap erdoor.
    Schenk deze saus in de braadpan.
    Plaats de braadpan 2-2½ uur in de oven, tot de hertenbiefstukken en gaar zijn.
    Strooi de gehakte walnoot en peterselie erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
298 kcal
14%1192 kcal
Vetten
21 g.
31%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hertenbiefstuk met rode kool en bosbessen