Hertenstoofschotel met kastanjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Ontbeen het vlees en snijd het in blokjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Kneus de .
Pel de .
Maak de wortels schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Wentel de blokjes vlees door de en schud het teveel eraf.
Verhit de in een grote, ovenbestendige braadpan en braad de blokjes vlees hierin rondom bruin.
Schep ze op een bord.
Bak in dezelfde pan de op laag vuur ca. 10 minuten, onder regelmatig omscheppen, tot ze licht kleuren.
Voeg het , de , , en wat zout en peper toe.
Breng het al roerend aan de kook.
Voeg de , , en de blokjes vlees toe, evenals het uitgelopen vleesvocht.
Breng opnieuw aan de kook.
Leg het deksel op de braadpan en plaats hem 1¼-1½ uur in de oven, of tot het vlees gaar is.
Roer tussentijds af en toe om.
Snijd tegen het einde van de stooftijd het in sneetjes van ca. 1½ cm dik en schik ze op een bakplaat. - Rooster ze in ca. 15 minuten gelijkmatig goudbruin.
Schep de door de gare stoofschotel.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Schik de sneetjes geroosterd brood op de stoofschotel en laat hem onafgedekt nog 5 minuten in de oven staan.
Gelijk warm serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hertenstoofschotel43u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- havermout en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 325 kcal | 16% | 1300 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |