Hertenstoofschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snijd deze door midden.
Scheur de klein.
Snijd het hertenvlees in stukjes en leg ze in een grote kom.
Voeg de , en kruiden toe.
Schenk de en erover.
Dek de kom af met plasticfolie en zet hem een nacht in de koelkast.
Neem het vlees de volgende dag uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. - Bewaar de marinade.
Voeg zout en peper toe aan de en wentel het vlees erdoor. - Verhit een grote braadpan en schenk er een dun laagje in.
Bak het vlees in gedeelten (ca. 2 minuten per kant, of tot het rondom goudbruin is.
Schep het met een schuimspaan op een bord.
Snijd het in stukjes. - Schenk nog wat olie in de pan en bak het 3-4 minuten tot het goudbruin is.
Voeg de en wat zout en peper toe en roer goed.
Bak het mengsel nog eens 4-6 minuten, tot de lichtgoudbruin zijn en zacht beginnen te worden.
Schenk de marinade, inclusief de kruiden, en erbij en breng het geheel aan de kook.
Kook het vocht tot een derde in.
Voeg het hertenvlees toe en schenk er bouillon bij tot het geheel onderstaat.
Zet de warmtebron op de laagste stand.
Laat het geheel met het deksel schuin op de pan 90-120 minuten zeer zachtjes sudderen tot het hertenvlees net zacht is.
Voeg de en flink wat zout en peper toe.
Laat het geheel nog 30 minuten sudderen tot de gaar zijn en de saus dikker is.
Schep het gerecht in voorverwarmde kommen, garneer met peterselie en serveer.
Geef er eventueel een puree bij of enkele sneden bruin brood.
Ook lekker om te maken
Variaties op Hertenstoofschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hertenstoofschotel met kastanjes | 1 | Wild |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 315 kcal | 15% | 1260 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |