Hete bonen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Mok

Bereidingswijze

  1. Neem de en snij deze in kleine blokjes, leg ze minimaal een uur in de Ketjapmanis om te marineren.
  2. Zet een pan met water op voor de rijst.
  3. Doe de bonen met het nat in een pan en warm het op (niet laten koken) Zet een wok of grote koekenpan op en doe hier de olie in verwarm het.
  4. Als de olie op tempratuur is de in de pan doen.
    Roerbakken, strooi tijdens het bakken flink erover en iets .
  5. Is de kip gaar en licht gekleurd, zet het vuur laag en doe dan de ketjap uit de mok in de pan bij de .
  6. Voeg de ook meteen toe.
  7. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Rond deze tijd is het water voor de rijst al aan de kook.
  9. Doe de rijst in de pan en roer af en toe door bereid de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  10. Voeg de bonen met het nat bij de kip en laat nog weer 5 minuten pruttelen.
  11. Doe de maïzena in de mok van de ketjap, doe dan wat water bij de maïzena roer tot het opgelost is en geen klontjes meer heeft.
  12. Voeg de aangemaakte maïzena toe aan de bonen met kip en laat op een zacht vuurtje indikken.
  13. Je kunt de rijst op voorhand mengen met de kip/bonen mix.
  14. Vind je dit niet prettig serveer het dan los van elkaar.
  15. Eerst de rijst op de borden en daar overheen de hete bonen scheppen.
  16. De kan je naar smaak toevoegen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Hete bonen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete bonen
VariatieAantalGang
Hete bonen2Roerbakgerechten
Hete bonen met kip1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%572 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete bonen