Hete boontjes
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jellev
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Ontvel de (met een mes kruisje maken en daarna overgieten met kokend , afspoelen met koud en je trekt het vel er zo af) en snijd ze in stukjes.
- Bonen wassen, afhalen en breken.
- en knoflook klein snijden en fruiten in een wok met de .
- Als alles glazig is , sambal en sereh toevoegen.
- Heel even mee fruiten en daarna het , , , , , tomaat en de boontjes toevoegen.
- Aan de kook brengen en op een zacht pitje ca. 10 minuten laten doorkoken, daarna even een boontje proeven (ik vind het lekker als de boontjes nog een beetje knapperig zijn).
- Serveren met bijv.
- rijst en saté.
- Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
Variaties op Hete boontjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete boontjes | 2 | Miegerechten |
Hete boontjes met eieren | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 64 kcal | 3% | 256 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |