Hete kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van breemer
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd de ui in dunne plakjes.
- Verhit de en bak de op hoog vuur met de ui en de koreander in 5 minuten bruin.
Voeg de , de sambal, de en de ketjap toe en bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 minuten.
De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt.
Garneer de kip met de partjes .
Serveer de kip met rijst en b.v komkommersalade (zie bijgerechten- komkommersalade voor de rijsttafel).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sjeeny's hete kip445m
-
Recept
Zoete hete kip420m
-
Recept
Hete kip455m
-
Recept
Hete kip (Indische)42u55m
-
Recept
Hete kip met pindasaus41u
-
Recept
Hete kip in tomatensaus413u
Variaties op Hete kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip | 21 | Gevogelte |
Hete kip met rijst | 3 | Rijstgerechten |
Hete kip met komkommersalade | 2 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 272 kcal | 13% | 1088 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |