Hete kip
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Lucia51
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Snijd de in stukjes.
Was de taugé.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan.
Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de toe, evenals de , en en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, en toe evenals het aangebraden kip en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in circa 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden.
De taugé moet wel knapperig blijven.
Ook lekker om te maken
Variaties op Hete kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip | 21 | Gevogelte |
Hete kip met rijst | 3 | Rijstgerechten |
Hete kip met komkommersalade | 2 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- bouillon en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- bouillon, ketchup, sambal, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis, ketchup, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- bouillon en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brioche | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 476 kcal | 23% | 1904 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |