Hete Kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lindakuhhh
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- 1 liter water aan de kook brengen samen met het bouillon blokje.
- De kipfilet gaar koken op een laag vuur.
- Af laten koelen en de kip plukken.
- De aanfruiten en de kip met de kruiden toevoegen.
- Goed door elkaar roeren en dan de , , ketchup, ketjap, knoflook, en de toevoegen en weer goed door elkaar roeren.
- Zet het vuur laag en laat het een paar minuten lekker pruttelen.
- Net voor je het serveert de erbij en dan smullen maar.
- Tussendoor zorgen dat je of rijst hebt gekookt of een stokbroodje hebt gebakken.
- Wat je over hebt, kun je ook in het bladerdeeg verpakken en als lekker hapje voor bij de borrel serveren.
Ook lekker om te maken
Variaties op Hete Kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip | 21 | Gevogelte |
Hete kip met rijst | 3 | Rijstgerechten |
Hete kip met pindasaus | 2 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en sambal
- kippenbouillon, sambal, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete ketjap en stokbrood
- suiker en zoete ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon, koffiemelk, stokbrood
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal en stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in koffiemelk
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en suiker
- kippenbouillon, koffiemelk, stokbrood kan sporen bevatten van soja en Allergie in zoete ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 203 kcal | 10% | 812 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |