Hete kip met komkommersalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van beamantel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schaaf de komkommer in plakjes m.b.v.
- een kaasschaaf.
- Marineer de komkommer in de en voeg en toe.
- Snijd de in reepjes.
- Bestrooi de kipfiletreepjes met en .
- Bak de bestrooide reepjes in de tot ze gaar zijn.
- Voeg ketjap, en 200 mililiter water toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.
- Fuit in een andere pan de in stukjes gesneden en .
- Voeg de aardappelen toe en bak ze een kwartier.
- Roer de door de kip tot een dikke saus ontstaat.
- Breng de kip pittig op smaak met de en evt.
- .
- Laat de kip nog ca. 5 minuten stoven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sjeeny's hete kip445m
-
Recept
Hete kip met pindasaus41u
-
Recept
Hete kip in rode saus (pittig)430m
-
Recept
Hete kip455m
-
Recept
Zoete hete kip420m
-
Recept
Hete kip42u
Variaties op Hete kip met komkommersalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip met komkommersalade | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- ketchup, pindakaas, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 278 kcal | 13% | 1112 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |