Hete kip met komkommersalade
- Herkomst Indonesie
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van CountryBea
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
Bereidingswijze
- Kook de gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten.
- Marineer de komkommer in de en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.
- Breng de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Verhit de in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin.
- Voeg de ketjap, de en 200 ml water toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.
- Roer de erdoor, tot een dikke saus ontstaat.
- Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.
- Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven.
- Serveer de hete kip met de en de komkommersalade.
Lekker met kroepoek.
Ook lekker om te maken
Variaties op Hete kip met komkommersalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip met komkommersalade | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie en sambal badjak kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- ketchup, pindakaas, sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 518 kcal | 25% | 2072 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |