Hete kip met pindasaus
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van remrem
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- in reepjes snijden.
- Taugé wassen.
- Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een (braad)pan of wok en braad de kip, op matig hoog vuur, goed aan.
- Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en bak de in de overgebleven olie, glazig.
- Pers de knoflook er boven uit en bak deze mee.
- Voeg dan de bouillon toe evenals de ,de en de .
- Roer het geheel goed door.
- Voeg vervolgens de basterdsuiker, de en toe.
- Daarna ook de terug in de pan.
- Roer het geheel goed door en breng aan de kook.
- Draai daarna het vuur later en laat dit alles ongeveer 15 minuten gaar sudderen.
- We af en toe even goed omscheppen zodat het niet aan de bodem van de pan vast gaat zitten.
- Voeg als laaste de taugé toe en laat deze even goed warm worden in de saus. (de taugé moet wel knapperig blijven).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hete kip met pindasaus430m
-
Recept
Sjeeny's hete kip445m
-
Recept
Hete kip met komkommersalade435m
-
Recept
Hete kip in rode saus (pittig)430m
-
Recept
Hete kip455m
-
Recept
Zoete hete kip420m
Variaties op Hete kip met pindasaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip met pindasaus | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- kippenbouillon en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- kippenbouillon, ketchup, sambal, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis, ketchup, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- kippenbouillon en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 305 kcal | 15% | 1220 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |