Hete kip met rijst

Ingrediënten

+ -
print

Marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de , , , en de ketjap in een kom.
  2. Pers de ­knoflook en het gemberbolletje in de knoflookpers en doe het ook in de kom.
  3. Meng het geheel door elkaar.
  4. Snijd de in blokjes en doe het samen met de pootjes en vleugeltjes in een schaal.
  5. Giet de marinade ­erover en laat het een half uur afgedekt staan. (Als je de tijd hebt, dan is het het lekkerst om de kip een aantal uur te laten marineren).
  6. Daarna haal je de kip uit de marinade en bak je de kip in een wok met een scheut .
  7. Wanneer de kip na een paar minuten ­goudbruin is, dan gooi je de marinade bij de kip in de pan en dan giet je er water bij totdat de kip net niet helemaal onder water staat.
  8. Zet het vuur vol aan totdat het geheel kookt.
  9. Zet het vuur daarna op de zachtste stand en laat het 2 uur zachtjes sudderen.
  10. Draai af en toe de kip om.
  11. En dan is het klaar.
  12. Serveer de kip met .
  13. Afhankelijk van hoeveel je in het gerecht doet, is het best een ­pittig gerecht.
  14. Dus maak er een lekkere zoete salade bij zodat je mond een beetje geblust wordt.
25
25
25

Variaties op Hete kip met rijst

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete kip met rijst
VariatieAantalGang
Hete kip met rijst2Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
515 kcal
25%2060 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
99 g.
38%396 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete kip met rijst