Hollandse appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden celsius.
    Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met 150 gram .
  2. Neem de pan van het vuur.
  3. Klop één voor één de eieren met een garde door het botermengsel.
  4. Zeef het erboven en spatel het luchtig door het eimengsel, Voeg een halve theelepel en een snufje zout toe.
    Schep het beslag in de vorm.
  5. Schil de appels en snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen.
  6. Snijd de parten aan de bolle kant enkele keren diep in.
  7. Druk met de inkepeingen naar boven in het beslag en bestrooi met de rest van het .
    Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50 minuten goudbruin en gaar.
    Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Hollandse appelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 5 recensies
RESET

Heerlijk cake maar heb er zelf nog rozijnen door gedaan, door het gesmolten boter heb ik 3 eieren een voor een er door gedaan toen het meel dan de appels en rozijnen door het beslag plus nog wat kanee... Lees reactie
Henny 28 oktober 2016
Inderdaad, de hoeveelheid eieren staat niet in het recept, dus ik heb er 3 eieren in gedaan.
Daphne 4 september 2013
Heerlijk! Ik heb hem nu al ontzettend vaak gemaakt en de smaak is fantastisch.
Angelique 18 mei 2013
Hoeveel eieren? Die staat niet bij de ingrediënten.
Liz 7 oktober 2012
Hoeveel eieren? Die staat niet bij de ingrediënten.
Liz 7 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
405 kcal
20%1620 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hollandse appelcake