Hollandse appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Week de ca. 30 minuten in het .



    Meng voor het deeg de , , 1/2 ei en .
  2. Kneed het deeg snel tot een soepel deeg.
  3. Houd 1/5 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van 32 cm doorsnede.
  4. Bekleed hiermee een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede.
  5. Meng de appelstukjes met de uitgelekte , de , , en en schep het mengsel op de deegbodem.
  6. Rol het apart gehouden stukje deeg uit en snijd het in lange repen van 1 cm.
  7. Leg de repen in ruitvorming op de vulling.
  8. Klop 1 ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
  9. Bak de taart in ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  10. lichtbruin en gaar.
  11. Laat de taart op een rooster afkoelen.
  12. Serveer lauwwarm of koud.
25
25
25

Variaties op Hollandse appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hollandse appeltaart
VariatieAantalGang
Oud Hollandse appeltaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klein ei en klein ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter in blokjes en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter in blokjes en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter in blokjes en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
390 kcal
19%4680 kcal
Vetten
14 g.
21%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
67 g.
25%804 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hollandse appeltaart