Hollandse speculaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Kneed met de mixer met deeghaken of in een keukenmachine van de , de boter, de , de koekkruiden, de en een snufje een samenhangende deegbal.
- Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. - Rol voor speculaaspoppen het deeg uit met een speculaasroller of voor speculaasjes in met olie ingesmeerde speculaasplankjes.
Leg de speculaas op de bakplaat.
Bak de speculaas in de voorverwarmde oven in 15 minuten (voor de speculaasjes) tot 20 minuten voor de speculaaspoppen gaar
Laat de speculaas op een taartrooster afkoelen en bewaar in een koektrommel.
Voor het maken van spculaasbrokken:
Rol voor speculaasbrokken het deeg op een bakplaat uit tot een dikke lap van 1 cm Druk evt. - garneeramandelen in het deeg en bestrijk met losgeklopt ei.
- Bak de speculaaskoek in de voorverwarmde oven van 200 graden in ca 25 minuten gaar.
- Breek als de koek is afgekoeld in brokken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Speculaas450m
-
Recept
Zelfgemaakte speculaas41u15m
-
Recept
Speculaas420m
-
Recept
Suikervrij speculaas445m
-
Recept
Speculaas41u
-
Recept
Speculaas koekjes (koemelk/ei/soja vrij)440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brioche | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1856 kcal | 92% | 1856 kcal |
Vetten | 59 g. | 84% | 59 g. |
Waarvan verzadigd | 33 g. | 168% | 33 g. |
Waarvan onverzadigd | 18 g. | 62% | 18 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 7 g. | 125% | 7 g. |
Koolhydraten | 298 g. | 114% | 298 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 24 mg. | 3% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 1% | 0 mg. |