Home Made Burgers
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van AmsterdamBoomer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak eerst de barbeque saus:
Olie in de hete pan.
1 fijn gesneden ui en 2 tenen knoflook fijn gesneden in de pan met wat zout en peper en eetlepel bruine suiker fruiten in 5 minuten.
Hierna de theelepel paprika poeder toevoegen.
Doorkoken tot het gecaramaliseerd is ( 10-15 min. )
Daarna de wijn azijn toevoegen en nog 2 minuten koken.
Voeg 2 eetlepels worcestershire saus en 6 eetlepels tomaten ketchup toe en doorkoken voor ong. 8 min tot het een "druipbare" saus is.
Haal van het vuur ( doe in een container ).
De hamburgers:
terwijl de suas aan het inkoken is begin je met de bacon te bakken in een hete pan voor ong. 5 minuten. - Voeg hierna 1 fijngehakte ui toe en bak nog 5 min.
- tot de uitgebakken is en voeg de rest van het poeder toe.
- Kook door voor 2 minuten.
- Hierna op een keukenpapier drogen om het overbodige vet er uit te halen.
Kruid het gehakt mild en voerg deze mix toe. - Maak er vier ballen van die je daarna voorzichtig platte kanten geeft. (Let op dat ze wel een centimeter of 4/5 hoog blijven).
Gebruik een pan met dikke bodem en maak deze heet, voeg daarna een beetje olijf olie toe. (Nu is het laatste moment dat je nog wat kruiden toe kan voegen, mits nodig).
Bak de burgers 2 minuten aan beide zijdes en blijf het vocht over de burgers scheppen tijdens het bakken. - Zet hierna het vuur uit en doe de plakken cheddar er boven op.
- Dek af met een deksel en laat ze rusten zodat de kaas kan smelten.
maak de broodjes:
Je kan de broodjes eventueel even roosteren voor je ze gebruikt.
Doe eerst een flinke laag sla op de broodjes.
Hierna de augurken in dunne plakjes.
Hierboven op leg je de hamgurgers.
Doe een dunne laag van je barbeque saus er boven op.
en maak af met een dunne plak verse tomaat.
Tenslotte de bovenste helft van je broodjes
eet smakelijk !!!
Zo lekker krijg je ze niet bij de fastfood ketens !±!
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en ketchup
- ketchup en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bacon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 351 kcal | 17% | 1404 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |