Hongaarse zuurkool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Schil de en kook ze in water met gaar.
    Giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Voeg al roerende de zure en zoveel toe tot er een smeuïge puree ontstaat.
  3. Voeg en naar smaak toe.
    Bestrooi de kipblokjes met en .
  4. Verhit de helft van de met de olie in een braadpan en bak de kip op matig vuur in 4 minuten lichtbruin.
  5. Bak de en de 3 minuten zachtjes mee.
  6. Strooi de , de en erover.
  7. Schep de met de bouillon door de kip.
  8. Stoof de schotel 5 minuten.
    Vet een ovenschaal in en verdeel de kip met de over de bodem.
    Strijk de aardappelpuree erover uit, bestrooi de schotel met paneermeel en verdeel de in kleine vlokjes erover.
  9. Bak het gerecht in 35 minuten goudbruin.
25
25
25

Variaties op Hongaarse zuurkool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hongaarse zuurkool
VariatieAantalGang
Hongaarse zuurkool1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter, kippenbouillon, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, boter, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room, melk, boter, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
186 kcal
9%744 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hongaarse zuurkool