Honing-Lavendeltaart met framboos

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. -financiersbodem
    Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Smelt voor de beurre noisette de in de pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt.
  3. Laat circa 2 minuten afkoelen.
  4. Maal de met en de tot een fijn poeder.
  5. Roer de los met de en meng door het notenpoeder.
  6. Voeg de lauwe beurre noisette en de hazelnootlikeur toe en meng goed door.
  7. Vet de taartpan in en bekleed deze met bakpapier.
  8. Giet het beslag erin.
  9. Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

    -lavendelcrème
    Breng in een pan de , de en de lavendel aan de kook. 
 Roer de met de glad.
  10. Giet de door een zeef op het eimengsel en roer goed door.
  11. Schenk terug in de pan en roer goed door.
  12. Breng de -lavendelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. 
Giet de -lavendelcrème op een plaat, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

    Roer de met de luchtig.
  13. Voeg de -lavendelcrème toe aan de luchtige en roer goed door.
  14. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  15. Spuit een spiraalvorm op de -financiersbodem.

    Garnering
    Hak de pistache fijn.
  16. Verdeel de over de taart, besprenkel met en garneer met de gehakte pistache, honingraad en een takje lavendel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker, poedersuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoot, hazelnoten, pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cake
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
464 kcal
23%3712 kcal
Vetten
46 g.
65%368 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Honing-Lavendeltaart met framboos