Honing-yoghurtijs met pecannootjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de met de en het tegen de kook aan.
- Roer tot de is opgelost en laat het mengsel op een laag vuur 10 minuten trekken.
- Verwijder het .
- Hak intusen de nootjes in stukjes.
- Klop in een kom de los met een scheutje van het warme roommengsel en roer dan de rest van het roommengsel erdoor.
- Zet de kom op een pan met heet water, zet het geheel op een laag vuur (het water mag niet koken) en roer tot het mengsel licht gebonden is (tot een hele dunne vla).
- Neem de kom van de pan en roer de , de en de pecannootjes door de 'vla' en laat het mengsel afkoelen.
- Roer af en toe.
- Giet het yoghurtmengsel in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs dik geworden is. (Het ijs kan ook zonder ijsmachine gemaakt worden, schep het mengsel in een diepvriesdoos en laat het in het vriesvak bevriezen.
- Wel geregeld roeren om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pecannoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 262 kcal | 13% | 1048 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |