Honingkip met sesam

Ingrediënten

+ -
print

Voor het beslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Wok
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Halveer de kipfilets, meng ze met de , en de kipkruiden en laat 15 minuten staan.
    Bereid het beslag (zie verderop) en verhit de olie in een wok.
  2. Doop een stukje kip in het maisbeslag, schud het teveel eraf, doop in het beslag en doe onmiddelijk in de hete olie.
  3. Herhaal met de andere stukjes.
  4. Bak ze goudbruin en leg ze op een bakplaat bekleed met keukenpapier.
  5. Herhaal met de rest van de kip en giet alle olie uit de wok.
    Doe de en het in de wok en verwarm op middelhoog vuur.
  6. Voeg steeds een paar stukjes toe en schep deze door het honingmengsel om ze aan alle kanten mee te bedekken.
  7. Leg op een serveerschaal en bestrooi met sesamzaad, serveer warm
    Voor het beslag:
    Zeef de twee soorten meel boven een kom.
  8. Voeg toe en meng tot een glad beslag.
  9. Klop het stijf en spatel door het beslag.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie en sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Honingkip met sesam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Moet dit recept in een oven? Omdat er een bakplaat in word vernoemd.
Jacintha Poppema 14 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%1050 kcal
Vetten
7 g.
10%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Honingkip met sesam