Aardappel-kaassouffle

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de in ruim water gaar met wat zout.
  2. Giet ze af en schenk er de bij.
  3. Roer er de bij en stamp er een puree van.
  4. Breng op smaak met wat peper en de .
  5. Laat het dan afkoelen.
  6. Smelt de resterende 20 gram in een steelpan en vet er de souffle met het bakkwastje dik in.
  7. Kwast de randen van onder naar boven, dit bevordert het rijzen.
  8. Bestuif ze met en tik de overtollige eruit.
  9. Klop, als de puree is afgekoeld, 3 eiwitten met een mespunt zout zo stijf mogelijk.
  10. Zorg dat je kom zo schoon en vetvrij is.
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  12. Meng de gruyere en 2 eierdooiers door de puree.
  13. Roer een flinke schep eiwit erdoor om de puree wat losser te maken.
  14. Spatel voorzichtig de rest van het eiwit door de puree.
  15. Roer niet, want dan roer je alle lucht weer uit het eiwit.
  16. Vul met een spatel de soufflebakjes met het aardappelmengsel en strijk de bovenkant glad.
  17. Ga met je duim langs de rand van het bakje en haal een randje van 1/2 cm van het aardappelmengsel weg zodat de rand het rijzen niet belemmert.
  18. Zet de bakjes in het midden van de oven en bak ze in 25 a 30 minuten gaar.
  19. Open de oven tussentijds niet, want dan zakken de souffles in.
  20. Serveer direkt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, boter, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
316 kcal
15%1264 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-kaassouffle