Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus recept
Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus recept

Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Was en schil de aardappels en kook ze afgedekt ca. 20 minuten in water met wat zout. Giet za af stamp ze fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringen. Was de tijm en snijd hem in stukjes, houd enkele takjes apart voor de garnering. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes eraf. Pureer de aardappels met de eieren, de bloem, de kwark en 1/3 van de lente-uitjes doorelkaar. Breng het mengsel op smaak met een snufje zout. Maak van de het aardappelbeslag 8 koeken. Kook de broccoli zachtjes in water met wat zout ca. 5 minuten, giet af en vang het kookvocht op en houd het apart. Verhit 1-2 eetlepels olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de aardappelkoeken ca. 2 minuten aan beide zijden op gematigd vuur. Bak de champignons portiegewijs in hete olie. Bak de tijm en de overige lente-ui kort mee. Roer de crème fraiche door het kookvocht, breng het mengsel aan de kook en roer het goed door. Verhit de broccoli kort in de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de aardappelkoekjs met de saus en de broccoli. Gebruik de takjes tijm als garnering.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • Het was heerlijk! Mijn hele gezin heeft er van genoten. Dit wordt een blijvertje.
    Luciag gaf dit recept op 18 december 2010 3 uit 5 sterren
  • Door de bloem te vervangen door glutenvrije bloem is dit recept ook prima te doen voor mensen met coeliakie. Het lijkt me erg lekker, ik ga het zo maken.
    Luciag gaf dit recept op 14 december 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven