Aardappelsalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil (of schrap) en was de .
  2. Kook de in een grote pan met voldoende water beetgaar in 8 tot 15 minuten, naar gelang de grootte van de .
  3. Laat de iets afkoelen.
  4. Snijd de in schijfjes of in grove blokjes.
  5. Roer de , zure , , mosterd, en goed door elkaar en maak zo een sausje.

    Snijd de in reepjes, de in blokjes en de in tweeën.
  6. Meng dit samen met de , , de lente ui en het sausje door de aardappelschijfjes.
  7. Laat het geheel tenminste een halfuur trekken.
25
25
25

Variaties op Aardappelsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelsalade
VariatieAantalGang
Aardappelsalade27Aardappelgerechten
Duitse Aardappelsalade6Bijgerechten
Aardappelsalade voor buffet2Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Aardappelsalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 7 recensies
RESET

Lekker smikkelen.
Heinrich 12 september 2013
Ik heb de lente ui vervangen door fijngesneden prei.
R. Vos 26 juli 2013
Makkelijk te maken salade voor een warme zomerdag!
Marisca 21 juli 2013
Lekker! Had nog wat aardappels over, de rest van de ingrediënten had ik nog in huis/in de tuin. Resultaat was heerlijk! Veel lekkerder dan uit de supermarkt! Dank je wel voor het recept.
Dude 20 mei 2013
Echt heel lekker vooral die komkommer.
Max Hendriks 25 april 2012
Ook lekker als bijgerecht bij een koude vleesschotel.
2 augustus 2011
Waar blijven de lente uitjes, peterselie en bieslook?
liesbethk 1 juni 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
294 kcal
14%1176 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelsalade