Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelschotel met kwark recept
Aardappelschotel met kwark recept

Aardappelschotel met kwark


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een leuke variatie op de beroemde aardappel gratin. Kook de geschilde aardappelen niet al te gaar. Snijd ze in plakken. Maak de kwark fijn met een vork en voeg er het grootste deel van de boter, gesmolten en afgekoeld, aan toe. Laat de spekblokjes met het paprikapoeder zachtje uitsmelten (vooral niet te hard bakken). Voeg dit toe aan het kwarkmengsel, evenals de fijngesknipte bieslook. Beboter met de rest van de boter een overvaste schaal en druk er broodkruim in. Leg er de aardappelplakjes in. Daarop strijkt u een laagje kwark, dan weer aardappelen enz. De bovenste laag moet kwark zijn. Maak de rode paprika schoon, snijd hem in kleine blokjes en leg die op de bovenste laag kwark. Zet de schotel in een voorverwarmde oven en laat zachtjes bakken tot de bovenkant er mooi gekleurd uitziet. Een goede combinatie met sla.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelschotel met kwark recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven