Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus recept
Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus recept

Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwamen op 180-200 graden C. Schil de aardappelen en maak er plakjes van (2-3 mm); genoeg voor drie lagen aardappelschijfjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes. Hieroverheen peper (ik maal zelf de zwarte of gemengde peperkorrels) en knoflookpoeder (of geperste / gehakte verse knoflook). Vervolgens weer een laag aardappelschijfjes en hetzelfde ritueel van peper en knoflook herhalen. Tenslotte doe je dit ook met de derde laag aardappelschijfjes. Hierover giet je gelijkmatig de slagroom. Ongeveer 40 minuten in de oven (slagroom gaat koken en brand een beetje in) en je hebt een heerlijke zelfgemaakt aardappel anders. . Have fun!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Lekker! Alleen was 40 minuten iets te kort, het leek soms net niet gaar. Ik had zelfs een minder grote hoeveelheid dan hier beschreven en de meeste plakjes heel fijn met een dunschiller gesneden. Dus ... Lees reactie
    Karin gaf dit recept op 20 januari 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven