Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groenten-aardappelschotel uit de oven recept
Groenten-aardappelschotel uit de oven recept

Groenten-aardappelschotel uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. Indien je rauwe aardappels gebruikt, deze schillen, wassen en met keukenpapier wat afdrogen. Snijd ze dan in plakken van 1/2 cm dikte. Gebruik je voorgekookte aardappels ook even afdrogen als het nodig is. Tomaten en courgette ook in plakken snijden, iets dikker dan de aardappels. Maak bouillon van het tablet met 1/2 liter water. Vet een niet te grote, langwerpige ovenschotel in met een beetje van de boter. Leg nu 4 rijen dakpansgewijze naast elkaar in de ovenschotel bijvoorbeeld: een rij aardappels, een rij tomaten, een rij courgette, een rij aardappels. Strooi wat peper erover en niet teveel zout. Heb je nog meer aardappels en groenten over, maak dan een tweede laag. Leg dan aardappels bijvoorbeeld in het midden en aan de ene kant tomaten en aan de andere kant courgette, zodat je niet telkens dezelfde groente of aardappels op elkaar krijgt. Giet zoveel bouillon over de inhoud van de schaal, dat het niet gaat overkoken in de oven. Ook over de 2de laag peper en zout strooien en geraspte kaas naar smaak. Wil je het iets krokanter, meng dan wat paneermeel door de kaas. De rest van de boter in vlokjes over de schotel verdelen. De schaal in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot die een goudbruine korst heeft. Peterselie erover strooien vr het serveren.

Serveersuggesties

Je kunt ook op de 1ste laag bijv. plakjes rookworst leggen en dan de 2de laag erop.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit groenten-aardappelschotel uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven