Guiso de patatas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Snijd het vlees in dobbelstenen.
  3. Schil en snijd de aardappelen in blokken van ongeveer 3 x 3 cm, maak de schoon en snijd in blokjes.
  4. Snijd de in stukken van 1 x 1 cm, schil de wortels en snijd ze in plakjes van een halve cm, snijd het tomatenvlees in grove stukken.
  5. Hak de zeer fijn.
  6. Bereiding:
  7. Verhit de olie in een ruime pan, zet het vlees aan in de hete olie tot het vlees begint te bruinen en bestrooi het nu met wat en .
  8. Haal de pan van het vuur en schep het vlees in een schotel/bakje.
  9. Plaats de pan weer op het vuur en zet in de resterende olie de , , wortel en de aan tot de ui begint te bruinen.
  10. Blus dit geheel met de .
  11. Leg het vlees weer terug in de pan.
  12. Schep het met het uienmengsel dooreen.
  13. Voeg nu de aardappelen en de toe.
  14. Roer dit goed dooreen en vul het geheel af met tot de ingrediënten net onder staan.
  15. Roer nu de safraanpoeder en voor de er doorheen.
  16. Laat de pan zonder deksel ongeveer 25 minuten niet te hard koken.
  17. Verwijder het laurierblad.
  18. Voeg nu de toe en roer deze door het gerecht, Laat dit nog 15 tot 20 minuten niet te hard koken.
  19. Kijk of de aardappelen en gaar zijn.
  20. Proef de saus die is ontstaan en maak het met en af.
  21. Serveer het warm, met witte , lekker vers stokbrood en een gemengde salade.
  22. Nog lekkerder is dit gerecht de volgende dag.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
122 kcal
6%488 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Guiso de patatas