Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Heerlijke Boerenkool met worst recept
Heerlijke Boerenkool met worst recept

Heerlijke Boerenkool met worst


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Schil de aardappels, snijd ze in vieren en pak een grote pan.
Doe de aardappels in de pan en zorg dat ze net aan bedekt zijn met water. Doe de boerenkool bij de aardappels en de worst bovenop de boerenkool.

Zet de pan op het vuur. Het duurt ongeveer 20 minuutjes voordat de aardappels en de boerenkool gaar zijn.

Na 15 minuten kunnen de spekjes worden gebakken. Zorg dat ze lekker knapperig zijn.

Als de aardappels gaar zijn (check even door erin te prikken, zijn ze zacht dan zijn ze gaar), haal je de worst uit de pan. Giet de aardappelen met de boerenkool af en doe de spekjes er daarna bij. Je kunt de worst het beste in aluminiumfolie bewaren.

Smelt een half pakje boter in dezelfde pan als je de spekjes in hebt gebakken. Doe de tenen knoflook (ontvelt) erbij en laat dit een beetje bakken. Zorg dat de boter niet aanbrandt.

Stamp de aardappels, boerenkool en de spekjes door elkaar.
Als de aardappels te droog zijn, kun je er een klein scheutje melk doorheen doen.

Zet de boerenkool nog even terug op een laag vuurtje, jus in een kommetje en de worst op een plankje.

Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit heerlijke boerenkool met worst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Heerlijke Boerenkool met worst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies

  • Helaas smaakte de boerenkool helemaal niet. Ik heb in een oud kookboek van mijn oma gekeken en daar staat een veel langere kooktijd. Ik geloof dat dit recept alleen voor voorgekookte boerenkool is en ... Lees reactie
    Nina gaf dit recept op 16 maart 2014 2 uit 5 sterren
  • En zonder spekjes?
    Bananen gaf dit recept op 3 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Een heel lekker gerechtje, we hebben er allemaal erg van gesmuld! Jammie!
    Cindy gaf dit recept op 22 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven