Klusti

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Garde
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren in een mengkom, doe de geraspte kaas erbij en klop het mengsel schuimig met een garde.
  2. Schil de en kook de helft beetgaar (halve kooktijd).
  3. Giet af en laat afkoelen.
  4. Rasp de andere helft met een grove rasp en doe het geraspte in de mengkom.
  5. Roer door.
  6. Plet, knijp of hak de .
  7. Hak de of sjalot fijn en vermeng met de .
  8. Verdeel het /knoflookmengsel in twee gelijke delen.
  9. Bak de ene helft van het mengsel glazig en vermeng dat daarna met de andere helft.
  10. Doe dan in de mengkom:
  11. Het meel, de peterselie, de , de ras-el-hanout, het -/knoflookmengsel, de en het bouillonpoeder.
  12. Rasp de beetgare afgekoelde aardappel in de mengkom (warme aardappel is lastig te raspen).
  13. Roer het mengsel homogeen.
  14. Maak de klusti op smaak met:
  15. peper, zout, nootmuskaat en .
  16. Gebruik voor het bakken een pannetje met anti-aanbaklaag.
  17. Verhit in het pannetje een beetje of iets anders, schep met een lepel wat klusti erin, druk plat en bak de klusti aan beide kanten goudbruin.
  18. Pas op voor aanbranden op te hoog "vuur".
  19. Dan weer wat , klusti, bakken enz.
  20. tot alles op is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • groentebouillonpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spelt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • oude kaas, groentebouillonpoeder, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • oude kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Klusti heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker. Ik ben fan van "reibeplätzchen", maar de anderen die ze ook geproefd hebben waren het met me eens dat klusti goed smaakte. Ik mag ze nog eens maken van ze. Be... Lees reactie
jofkas 9 februari 2013
Lijkt me lekker en ik wil het graag uitproberen. Hoeveel eieren heb ik nodig voor dit recept? Joyce
jofkas 3 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
251 kcal
12%753 kcal
Vetten
13 g.
19%39 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%75 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klusti