Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klusti recept
Klusti recept

Klusti


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breek de eieren in een mengkom, doe de geraspte kaas erbij en klop het mengsel schuimig met een garde. Schil de aardappelen en kook de helft beetgaar (halve kooktijd). Giet af en laat afkoelen. Rasp de andere helft met een grove rasp en doe het geraspte in de mengkom. Roer door. Plet, knijp of hak de knoflook. Hak de ui of sjalot fijn en vermeng met de knoflook. Verdeel het ui/knoflookmengsel in twee gelijke delen. Bak de ene helft van het mengsel glazig en vermeng dat daarna met de andere helft. Doe dan in de mengkom: Het meel, de peterselie, de bieslook, de ras-el-hanout, het ui-/knoflookmengsel, de kummel en het bouillonpoeder. Rasp de beetgare afgekoelde aardappel in de mengkom (warme aardappel is lastig te raspen). Roer het mengsel homogeen. Maak de klusti op smaak met: peper, zout, nootmuskaat en maggi. Gebruik voor het bakken een pannetje met anti-aanbaklaag. Verhit in het pannetje een beetje boter of iets anders, schep met een lepel wat klusti erin, druk plat en bak de klusti aan beide kanten goudbruin. Pas op voor aanbranden op te hoog "vuur". Dan weer wat boter, klusti, bakken enz. tot alles op is.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte warme of koude bietjes en zure room! Zie het recept "Balsamocobietenschotel". Voor de receptuur van de 6-kruidenmix zie het recept "Linzensoep" Ook lekker met een frisse groene salade en koude kip(voor niet vegetariers)

Allergenen Informatie

Voor dit klusti recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Klusti heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker. Ik ben fan van "reibeplštzchen", maar de anderen die ze ook geproefd hebben waren het met me eens dat klusti goed smaakte. Ik mag ze nog eens maken van ze. Be... Lees reactie
    Jofkas gaf dit recept op 9 februari 2013 4 uit 5 sterren
  • Lijkt me lekker en ik wil het graag uitproberen. Hoeveel eieren heb ik nodig voor dit recept? Joyce
    Jofkas gaf dit recept op 3 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven